2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Kečup z jablíček

Název Množství a jednotka
jablka 500 gramů
cibule 250 gramů
ocet 1/8 litru
cukr 200 gramů
bobkový list 6 kusu
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Koření si dáme do váčku.
Jablka, cibuli, koření, ocet, cukr, sůl dáme do hrnce a vše vaříme asi půl hodiny. Pak koření vytáhneme, ostatní rozmixujeme, přidáme rajský protlak a vše ještě krátce povaříme. Horké plníme do skleniček.


 


RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...